Narancsos-mandulás csibék Húsvétra

  • 2014.04.16.
  • 9

Sajnos a múltkor készített húsvéti tojás-keksz nem érte meg a Húsvétot...Hiú ábránd volt azt hinni, hogy valami marcipános tétel kibírja 2 hétig nálunk. 3 nap alatt eltüntettük ketten...Tudtam, hogy lesz ismétlés, és mikor ma megvettem ezt a cuki nyuszis-csirkés szaggatókészletet kemény 1 fontért, akkor eldöntöttem, hogy azonnal. Most egy kis narancshéjjal bolondítottam meg a mandulás linzeralapot, a marcipánragasztáshoz pedig narancslekvárt használtam, ellensúlyozandó kissé a marcipán édességét. Amellett, hogy szerintem gigacukik ezek a csirkék, meg kell állapítanom azt is, hogy a valaha készült legfinomabb linzerem lett ez a mandulás-narancsos.Hozzávalók:20 dkg liszt10 dkg darált mandula20 dkg vaj/ margarin10 dkg porcukor1 tojás sárgája1 narancs reszelt héjaA ragasztáshoz:
narancslekvárA díszítéshez:natúr marcipánmasszaételfestékporcukor / keményítő a nyújtáshozÍróka:
ezen recept alapjánElkészítés:1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagolva min. 1 órára hűtőbe tesszük, de akár egy éjszakát
is maradhat, hogy könnyebben nyújtható legyen.2. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk tetszőleges formákkal.3. Sütőpapíros tepsire tesszük őket és 170 fokos sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük. Rácsra tesszük, kihűtjük.4. A marcipánt ételfestékkel beszínezzük ( a paszta illetve por állagúak a legjobbak), porcukrozott/ keményítővel megszórt
felületen vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk ugyanazokkal a formákkal, amikkel a kekszeket is.5. A kihűlt kekszekre narancslekvár segítségével felragasztjuk a marcipánt.A csirke szemét feketére színezett írókával, a csőrét és a lábait pedig narancssárgára színezett írókával rajzoljuk meg.Dobozba tesszük, elég sokáig eláll, minél tovább, annál finomabb :)