Ultramogyorós keksz

  • 2014.04.13.
  • 6

Nagyon mogyorós, nagyon finom. A nutellát ne cseréljük ki semmi másra, ez csakis nutellával fog működni.Azzal viszont remekül. Az eredeti recepten némileg javítottam, nekem kellett 1 tojás, hogy összeálljon, sőt 1 kanál joghurt is. Ja, míg el nem felejtem, a kávé és a mogyoró szuper párost alkotnak.:)Ami a keksz állagát illeti, se nem ropogós, se nem omlós, valahol a kettő közt. A nutella kell bele, anélkül fele ilyen jó se lenne, érdemes kipróbálni, mogyoró-és nutellaimádóknak musthave tétel.Íme az én verzióm:Hozzávalók:25-30 kekszhezcsésze: 250 ml1 csésze vaj / margarin1/2 csésze cukor1/4 csésze barna cukor ( én sima cukrot használtam helyette)1 tk. vanília esszencia1 tojás
1 ek. joghurt / tejföl2 csésze liszt3/4 csésze darált mogyoró ( pirított)1 ek. instant kávécsipet só1 csésze NutellaElkészítés:1. A héjas mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, konyharuhára öntjük és lemorzsoljuk a héját. Nekem elég lassan ment, így a mogyoró felét héjastól daráltam le, talán így még jobb is. Szóval héjjal vagy anélkül ledaráljuk a mogyorót, elkeverjük a liszttel, a kávéval, a sóval.2. A vajat/ margarint a cukrokkal és a vaníliával habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, majd mehetnek hozzá a száraz anyagok. Kézzel összedolgozzuk, ha morzsálódik, pici tejfölt / joghurtot adhatunk hozzá.3. Evőkanálnyi halmokat veszünk a masszából, golyót formálunk belőle, kicsit ellapítjuk, sütőpapíros tepsire tesszük és egy mélyedést csinálunk a közepébe a hüvelykujjunkkal.4. 175 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt kisütjük őket, rácsra téve kihűtjük.5. A nutellát csillagcsöves habzsákba töltjük és a kihűlt kekszek mélyedéseibe nyomjuk.