Mediterrán saláta

  • 2014.04.01.
  • 5

Igazán nem is tudtam, milyen nevet adjak neki...Reggel megláttam Katuci nizzai salátáját, és mivel mostanában imádom a tonhalat, el is döntöttem, hogy ma tonhalas-tojásos saláta lesz az ebédem. Eredetileg tettem bele egy kis szardellát is, de nem igazán ízlett, így azt kivettem belőle ( tudom gáz, de még sosem ettem és valami irdatlan sós).Nélküle viszont igazán remek ebéd kerekedett belőle.
Hozzávalók:1 marék salátalevél
5 szem lucullus paradicsom6-7 szem magozott, zöld olívabogyó5-6 articsókafél doboz ( 80 gr ) tonhalkonzervkb. 3 dkg mozzarella sajt2 főtt tojás1/2 citromElkészítés:1. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, négybe vágjuk őket.2. A salátaleveleket kissé összetépkedjük és a tányér közepére halmozzuk.3. Mehet rá a félbevágott paradicsom, az olívabogyó, az articsóka, a lecsepegtetett tonhalkonzerv. ( Olyat válasszunk, ami sós vízben van, nem olajos lében.)4. Végül a tojáscikkeket is helyezzük a salátára, facsarjuk rá egy negyed citrom levét és díszítsük egy másik negyed citrommal.