Négercsók

  • 2014.04.01.
  • 1

Hátszegi rakott palacsintát készítettem ma és akárcsak a múltkor, rengeteg lett a tojáshab.Ahogy magában eszegettem ( igen-igen, ennek nehéz ellenállni:)), bekattant, hogyha ez a tojáshab csokival lenne bevonva, akkor totál négercsók fíling lenne. Utoljára szerintem középiskolás koromban ettem, a koleszban ment az üzlet.A szomszéd szobában lakó csajszinak volt egy ismerőse, aki terjesztette, így 6-7 féle ízből lehetett minden vasárnap este válogatni, 100 vagy 150 forint volt egy 6 db-os csomag, volt epres, málnás, kókuszos, citromos...Huuu, de imádtuk.Szóval épp volt itthon ostyalap is, így csináltam gyorsan 15 db mini négercsókot. Működik, sütés-hűtés, zselatinozás nélkül is, úgyhogy továbbfejlesztés indul :)A receptet egy normális mennyiséggel adom meg, noha én tényleg csak kb. fél tojásfehérjényi cuccot használtam fel, abból 15 db mini, félfalatos csók lett.Hozzávalók:2 tojásfehérje7,5 dkg kristálycukor200 gr étcsoki2 ek. étolaj2 ostyalapElkészítés:1. Az ostyalapból egy tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk.2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett evőkanalanként hozzáadjuk a cukrot: fényes,vágható masszát kapunk.Itt jegyezném meg, hogy ha gőz fölött verjük fel a habot, akkor még sokkal tartósabb lesz.3. A habot tegyük habzsákba aminek egy sima kör alakú véget tegyünk a szájára és nyomjunk kis csúcsokat az ostyakarikákra.4. Az étcsokit olvasszuk fel mikróban vagy vízgőz fölött, ha nem elég híg a csoki,adjunk hozzá étolajat és egy villa vagy bonbonmártó villa segítségével mártsuk ki a csókokat. Tegyük őket rácsra, míg a csoki meg nem köt.Tipp: a tojáshabot ízesíthetjük vagy színezhetjük kedvünk szerint, az adalékokat mindenképp akkor adjuk hozzá, mikor már fényes, sűrű masszát vertünk a habból a cukorral együtt.