Vörösboros marhapörkölt túrós csúszával

  • 2018.04.22.
  • 4

A férjem hétvégére eme remek fogást rendelte magának ebédre. Nekem karakán az íze, de ő nagyon szereti. A tésztára tejfölt is lehet tenni, nálunk az most elmaradt

Hozzávalók:
60 dkg marhacomb/marhalábszár
1 nagy fej vöröshagyma
fűszerek: só, bors, pirospaprika
1 nagy paradicsom
kb. 4 dl vörösbor
olaj
olaj /zsír
Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom az apró kockára vágott húst. Fehéredésig pirítom. Fűszerezem, majd hozzáadom az apróra szeletelt paradicsomot. Kevés vizet öntök alá. Mikor már majdnem megpuhult a hús, hozzáadom a két pohár vörösbort. 
Túrós csusza:
25 dkg csuszatészta
25 dkg túró
só, kapor
tejföl
A tésztát sós vízben megfőzöm, leszűröm majd összekeverem a túróval és kaporral ízesítem.