Mézes-mustáros tarja hagymás dödöllével

  • 2017.11.19.
  • 3

Két egymást követő hétvégén is ez volt a vasárnapi ebédünk, mert annyira ízlik mindenkinek. A múltkor a hús alá hasábokra vágott krumplit tettem. Akkor világosabb volt a husi, lehet, most több piros paprika szaladt a pácba, illetve kicsit tovább sütöttem A tarját előző este pácoljuk be! 

Hozzávalók a tarjához:
1 kg tarja
4 evőkanál méz
4 evőkanál mustár
só, bors, fokhagyma, piros paprika 
olaj 
A húst felszeleteljük, meglocsoljuk olajjal, megszórjuk a fűszerekkel (~1-2 teáskanál) és hozzáadjuk a mustárt és a mézet. Alaposan összeforgatjuk az egészet, majd egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. 
Másnap egy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 70 percig sütjük. 
Hagymás dödölle
50 dkg burgonya
15 dkg liszt
só, bors
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál zsír a sütéshez
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi vízben, amennyi épp ellepi, megfőzzük. Amikor megpuhult, burgonyanyomóval áttörjük a vízzel együtt. Belekeverjük a lisztet is, sózzuk, enyhén borsozzuk. 30 percet pihentetjük szobahőmérsékleten .  A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk a zsíron. A burgonyás lisztes masszából kanállal dödölléket szaggatunk, majd pirosra pirítjuk. Én gombócokat formáltam, és úgy pirítottam meg.