Zöldfűszeres bundában sült kelkáposzta szeletek baconos nudlival

  • 2018.02.06.
  • 6

 
"Becsapósdi" étel készült nálam ! Kinézetre olyan mintha kirántott hús lenne, de itt a csavar. A finom bunda alatt kelkáposzta lapul. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. A körete pedig még önmagában is remek!
Ahogy készítettem: A kelkáposztát egészbe előfőztem. A főzővizet ízesítettem, sóval, borssal, fűszerköménnyel és zúzott fokhagymával. Az én káposztám 1,3 kg volt, amelyet 40 percig főztem.

Miután kicsit megpuhult kiemeltem a vízből, lecsöpögtettem. Kimetszettem a torzsát és szeletekre vágtam (10 szelet). Félretettem és hagytam hűlni.

Elkészítettem a bundát: Tojásokat ütöttem fel (ehhez a mennyiséghez én 8 db tojást használtam) tojásonként, 1 evőkanál tejet és 2 evőkanál lisztet használtam. Ízesítettem sóval, borssal, fűszerköménnyel, zúzott fokhagymával, picike kurkumával. Kézi habverővel alaposan összedolgoztam. A palacsinta tésztának megfelelő sűrűséget kell elérni.

Zöldfűszeres panírmorzsát készítettem:Zabpelyhet daráltam (zsemlemorzsa helyett) és morzsolt zöldfűszerekkel összekevertem.  Használt fűszereim voltak, bazsalikom, oregánó, majoranna, kakukkfű.

A kihűlt kelkáposzta szeleteket megforgattam a tojásos masszába, majd meg hempergettem a zöldfűszeres morzsába, kezemmel alaposan rátapasztottam. Forróra hevített zsiradékban, közepes erősségű lángon mind két oldalát aranysárgára sütöttem.

Papírtörlőre szedtem ki a megsült szeleteket és a fölösleges zsiradékot leitattam róla.

 
Köretként nudlit készítettem:A burgonyát héjában megfőztem, majd meghámoztam és áttörtem. 1 kg burgonyához 30-40 dkg (a burgonya minőségétől függ) lisztet,1 evőkanál búzadarát és 1 tojást valamint sót adtam. Ezeket alaposan összegyúrtam és lisztezett gyúrótáblán 1 cm vastag lappá nyújtottam, majd 5 cm széles csíkokra vágtam, melyből 1 cm vastag szeleteket készítettem. A kezemmel nudlivá sodortam.
Gyöngyöző, bő, sós vízben puhára főztem. Szűrőkanállal kiszedtem, langyos vízzel leöblítettem és jól lecsöpögtettem.
Bacont vékony csíkokra vágtam és hagymás zsíron megpirítottam.
A megsült szalonnát, zsírjával együtt összekevertem a nudlival.

Ez lett a körete a bundás kelkáposztának.
Együtt tálaltam és tejfölt is kínáltam hozzá.
Jó étvágyat!