3 az 1-ben tepsis csirkecomb
- 2017.12.26.
- 6
Egy igazán időtakarékos étel a mostani, ahol "egy füst alatt" sül a hús a körete és a kompót is.A finom illatok pedig már a sütés közben étvágygerjesztőek!
Ahogy én készítem: Ahány személyre szeretném készíteni annyi egész csirkecombot (nálam 6 db) páclébe forgatok.Páclé készítése: Egy lábasba olíva olajt öntök és fűszerekkel (só, fűszerpaprika, zúzott fokhagyma, őrölt feketebors, majoranna, gyömbér, koriander, chili, rozmaring, fűszerkömény) alaposan összekeverem, majd a csirkecombokat bedörzsölöm a keverékkel. Az edényt lefedem és hűtőbe teszem pár órára, esetleg ezt a műveletet előző nap este elvégzem. Néhányszor átforgatom a húst a pácban.
Burgonyát hámozok és keresztbe bevagdosom 3-4 mm szélességben a burgonya feléig. A résekbe vékony csíkokra szeletelt füstölt sajtot dugok. Végül megszórom sültkrumpli fűszer-sóval.
Lehetőleg egyforma nagyságú almákat megmosok és a magházát az alma közepébe lyukat fúrva eltávolítom. Ezt a lyukat beszórom fahéjjal és kitöltöm vörösborban áztatott aszalt szilvával, előfőzött gesztenyével (ez el is hagyható) majd néhány szegfűszeget bele szúrok.
Egy megfelelő méretű tepsit, amibe a hozzávalók elférnek, kiolajozok öntök bele 0,5 dl langyos vizet és belesorakoztatom a pácolt csirkecombokat. Elhelyezem közötte a fűszeres burgonyákat és töltött almákat is.
Sütőbe teszem és 200 fokon 1 órán át sütöm. Addigra a vizet elpárologja és a hús is szép pirosra sül. Tálaláskor a sült burgonyákat megszórom aprított vagy morzsolt petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!
A szerzőről
Szép ízek-Szepi Ági asztalánál