Cukkínivel rakott lasagne

  • 2017.11.07.
  • 4

 
Az amúgy is finom lasagnet, cukkínivel még ízletesebbé sikerült varázsolni.Bátran ajánlom kipróbálásra.Ahogy én készítettem: Boltban vásárolt lasagne tészta lapokat és egy nagyobbacska cukkínit használtam.

Először a húsos ragut készítettem el: 60 dkg darált húst 2 evőkanál olajon elkezdtem párolni. Fűszereztem 1 mokkáskanál kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, borsikafűvel és 2 db babérlevéllel. 4 db koktél paradicsomot félbe vágva hozzáadtam. Addig pároltam, amíg a saját levét el nem főtte.

Amikor zsírjára pirult, felöntöttem 0,5 l paradicsomlével és adtam hozzá 1 evőkanál cukrot. Alaposan átkevertem és így pároltam tovább a húst közepes lángon és néha meg kavargatva, kb. 50 percet.

Közben a cukkínit meghámoztam, magját eltávolítottam és széles, de vékony csíkokra szeltem.

Besamelt készítettem: 10 dkg vaj, 2 evőkanál liszt és 6-7 dl tej felhasználásával. A vajat megolvasztottam, a liszttel besűrítettem és apránként adagolva hozzá a tejet, a tejszínnél kicsit sűrűbb mártást készítettem.

25 dkg sajtot lereszeltem.

Miután ezekkel elkészültem, egy megfelelő méretű tepsit alaposan kiolajoztam, és rétegeztem a lasagne hozzávalóit. Először a tésztával beterítettem a sütő edény alját, erre kerültek a cukkíni csíkok majd a húsos ragu és végül erre simítottam a besamelt, erre újból tészta és így tovább, amíg a hozzávalóból tart. A tetejére besamel került és vastagon megszórtam a reszelt sajttal.

Nem előmelegített sütőbe tettem és 160-170 fokon addig sütöttem, amíg a tetején a sajt szép színt nem kapott (45-50 perc).

Nagyon ízletes ételt tálalhattam, amit tálalás előtt rozmaring és bazsalikom ágakkal valamint koktél paradicsommal és reszelt sajttal díszítettem.

Jó étvágyat!