Szezámmagos csirkemell falatok, színes majonézes krumplisalátával

  • 2017.09.17.
  • 1

 
Lassan elérkezik az ősz, ami a színeivel mindig elkápráztat. A most hozott ételem szerintem már az őszi hangulatot idézi. Színes és szerethető, finom.
 
Ahogy én készítettem: Először a krumplisalátát készítettem el, hogy az ízek összeérődjenek. Ehhez 1 kg krumplit hámoztam és 3-4 mm vastag karikára vágtam, majd sós vízben puhára (de nem szétesősre) főztem. Utána leszűrtem és hagytam hűlni.

1-1 fej vörös-és lilahagymát meghámoztam és karikára vágtam. 1 marék zöldborsót ételízesítős vízben puhára főztem. Három tojást keményre főztem és héjának eltávolítása után karikára vágtam. 2 pár virslit megfőztem és azt is karikáztam.

Tartármártást készítettem: Először majonézt készítek: A tojás sárgáját egy pici sóval jól elkeverem és apránként adagolva hozzá az olajat, sima sűrű masszát készítek. Ez ízesítve lesz a tartármártás: Mustárt, kevéske borsot, fehérbort ( vagy citromlevet), cukrot adok hozzá és apránként adagolom a tejfölt, hogy a megfelelő sűrűséget elérje, állandó kevergetés mellett. Az adag pedig úgy alakul, hogy ahány tojás sárgája, annyi dl olaj, és fele mennyiségű fehérbor. A többi ízlésnek megfelelően. Amikor minden készen volt, összekevertem óvatosan, hogy a hozzávalók ne törjenek szét.

Egy kicsit megdíszítettem és a hűtőben tartottam fogyasztásig.

Amíg hűlt a saláta elkészítettem a csirkemell falatokat. 1kg csirkemell filét csíkokra vágtam, megmostam, majd leitattam róla a vizet. Sóztam, borsoztam és hagytam legalább félórát állni.

Utána a hús szeleteket paníroztam: Lisztbe alaposan megforgattam, majd a sózott felvert tojásba, mégegyszer lisztbe és tojásba, ezt követően zsemlemorzsával elkevert szezámmagban hempergettem meg.

 
Bő forró zsiradékban mind két oldalról megsütöttem. Papírtörlőre szedtem ki, hogy a fölösleges zsiradékot leitassam róla. Tálalásig melegen tartottam (de hidegen is fogyasztható).
Együtt tálaltam.
Mindenki izlésének megfelelően szedhetett a tálalt ételből.

 
Jó étvágyat!