Sütés nélküli krémes finomság

  • 2017.09.01.
  • 1

 
Ha nincs kedvünk a sütéshez, de mégis édességre vágyunk akkor tökéletes nasi lehet ez a habos-krémes csoda.

Ahogy én készítettem:
Hozzávalók (10-12 személy részére): 35 dkg piskótatallér, 1,5 l tej, 2 csomag vaníiliás- és 2 csomag csokis pudingpor, 1 evőkanál holland kakaópor, 1 csomag vanilliás cukor,1 evőkanál rumaroma, 10 dkg mazsola, 1 adag lefőzött feketekávé, 6 evőkanál kristálycukor, 30 dkg kimagozott meggy, 1 kávéskanál fahéj,2 dl habtejszín.Elkészítése: Egy megfelelő méretű mély tálba beleszórtam a piskótatallér felét.
Két csomag vanilliás pudingport elkevertem 3 evőkanál kristálycukorral és 2 dl tejben csomómentesre kevertem. 0,5 l tejet a vanilliás cukorral felforraltam, majd hozzáadtam az tejjel, cukorral elkevert pudingport. Lassú tűzön állandó kevergetés mellett megfelelő sűrűségű pudingot készítettem. Az elkészült pudingot, forrón a tálba szórt piskótatallérra öntöttem és elkevertem. A mazsolát egy evőkanál rumaromába áztattam, a magozott meggyet levétől lecsepegtettem, megszórtam fahéjjal. A mazsolát és a meggyet a vanilliával elkevert tallérok tetejére szórtam.
A két csomag csokis pudingport elkevertem 3 evőkanál kristálycukorral és 1 evőkanál kakaóporral, majd 2 dl tejben csomómentesre kevertem. Közben 0,5 l tejet felforraltam és az elkevert pudingport hozzáöntve, állandó kavargatás mellett kellő sűrűségű pudingot készítettem. A megmaradt tallérokat a lefőzött feketekávéba mártogattam és a tálba sorakoztattam.
Erre öntöttem és elegyengettem a csokis pudingot. A habtejszínt, keményhabbá vertem és halmokat raktam az édesség tetejére.

Néhány meggyszemmel díszítettem.
Legalább 3 óra hosszat hűtőben tartottam és utána tálaltam. Poharakba vagy tálkákba mindenki magának adagolhatja ízlése szerint.

Illik hozzá a friss citromfű levél.
Jó étvágyat!