Vörösborban sült camembert, zöldség-mix ágyon

  • 2017.08.10.
  • 5

 
A sajtok egészségesek, finomak és nem csak nyersen fogyaszthatóak. A camembert hófehér nemespenésszel és természetes érleléssel készült krémes lágysajt. Sütés után pedig a szánkban olvadó csoda. Nagyon finom, ezt meg kell kóstolnotok!

Ahogy én készítettem:
2 db 12 dkg-os camembert kibontottam a csomagolásából és a tetejét éles késsel, nem túl mélyen tetszőlegesen bevagdostam.
Zöldfűszer keveréket készítettem, szárított fűszerekből. Ez lehet tetszőleges, én egy csapott mokkáskanál bazsalikomot, rozmaringot, oregánót, kakukkfüvet, majorannát, pertrezselyem zöldet használtam. Ezeket összekevertem és beszórtam vele a bevagdosott sajt tetejét.

Egy hőálló üvegtálat, amibe a sajt kényelmesen belefért, extra szűz gyümölcsös olíva olajjal kikentem és belehelyeztem a sajt darabokat. A tetejét is meglocsoltam pár csepp olajjal, megszórtam frissen őrölt borssal, majd 1 dl vörösbort alá öntöttem.

A sütőt előmelegítettem 180 fokra és behelyeztem a tálat a sütőbe. A hőfokot 200 fokra emeltem és addig sütöttem, amíg a bort elpárologtatta (25 perc).

Ez alatt elkészítettem a zöldség mixet: 45 dkg fagyasztott zöldségkeverékből készült, ami tartalmazott sárgarépát, mungóbabcsirát, paprikát, póréhagymát, vöröshagymát, bambuszrügyet, júdásfüle gombát. A wok edényt olíva olajjal kikentem, tűzre tettem és a zöldségkeveréket fagyott állapotban beleöntöttem. Sóztam és gyakori kevergetés közepette 10 perc alatt készre pároltam.
A tálaló tálra halmoztam, megágyaztam a közben elkészült sajtnak.

Ennek a tetejére helyeztem a sajt darabokat. Tálaláskor a zöldségeket meglocsoltam szójaszósszal, a sajt darabok tetejére dióbelet és friss bazsalikom levelet tettem díszítésként.

 
Melegen tálaltam és vörösbort kínáltam utána.

 
Jó étvágyat!