Mediterrán padlizsán tekercsek
- 2017.08.06.
- 6
A most hozott ételem önmagában előételként, de egy kis mártogatóssal és körettel vendégvárónak, ebédnek vagy vacsorának is tökéletes.
Ahogy én készítettem: 2db közepes nagyságú gyenge (a kettő kb. 0,5 kg) padlizsánt megmostam, két végét levágtam. Nem dobtam el, hanem díszítésként felhasználtam.
A padlizsánokat hosszába, 2-3 mm vastag szeletekre vágtam. Ha van nagyobb magja, azt késsel kikaparom. Besóztam mind két oldalról, egy kicsit meglocsoltam citromlével és 20 percig hagytam állni.
Addig előkészítettem a többi hozzávalót.
20 dkg bacont (aminek a hosszúságát megfeleztem), bazsalikomos zöld pestót, szárított paradicsomot, 10 dkg feta sajtot. A sajtból, paradicsomból, baconból annyi darabot készítettem, ahány szelet lett a padlizsán. A padlizsán szeleteket kinyomkodtam, törlőkendővel leitattam. Frissen őrölt színes borssal a padlizsánt megszórtam. Egy teflon sütőbe néhány csepp extra szűz olívaolajat tettem, elkentem a sütő alján (úgy, mint a palacsinta sütésnél ) és a padlizsán szeleteket mind két oldalról 2-2 percig átsütöttem. Papírtörlőre szedtem ki és leitattam róla az olajat.
Elkészítettem a tekercseket: Először egy bacont terítettem ki, erre került a sült padlizsán szelet, amit vékonyan bekentem a bazsalikomos pestóval, megszórtam fokhagymaporral keresztbe rá a feta sajt és végül a szárított paradicsom szelet.
Feltekertem a tekercseket és fogpiszkálóval megtűztem.
Utána a sütő edényemet újból megkentem olajjal és a tekercseket minden oldalról szépen megpirítottam.
Ízesített szalmakrumplival, bazsalikomos ketchup mártogatóssal fogyasztottuk.
Kitűnő étel, bátran ajánlom.Jó étvágyat!
A szerzőről
Szép ízek-Szepi Ági asztalánál