Gesztenyés - pudingos szelet

  • 2017.07.16.
  • 0

 
Egy nagyon mutatós és ízletes 7 soros süteményt ajánlok. Szalálkálival készül ezért a fogyasztás napja előtti napon készítsük el, hogy kellően megpuhuljon a tészta.

 
Ahogy én készítettem:
Hozzávalók:A tésztához: 60 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg cukor, 15 gr szalalkáli, 1 dl tej, 2 tojás, 2 evőkanál meggybefőtt leve vagy színes gyümölcs aroma.A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 7 dl tej, cukor ízlés szerint, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 25 dkg gesztenyemassza.Csoki mázhoz: 20 dkg tortabevonó csokoládé, 1 evőkanál olaj.Elkészítése: A lisztet a margarinnal elmorzsolom. A cukrot és a tojást elkeverem a langyos tejben feloldott szalálkálival. Rétestészta keménységű tésztát gyúrok. Kettéosztom és az egyik felébe beleteszek két evőkanál meggylevet. Alaposan összedolgozom és a színes tésztából és fehér tésztából is két cipót készítek. Minden cipót késfok vastagságúra nyújtok, így lesz két színes és két fehér lapom, amit 10-15 perc alatt egyenként megsütök a tepsi hátoldalán. A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral simára keverem és felfőzöm, majd hagyom kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverem és a kihűlt pudinggal összedolgozom.  Ezt a krémet 1/3-2/3 részre osztom. A 2/3 részt összekeverem a gesztenyemasszával, az 1/3 rész eredeti állapotában marad.Rétegezés:

1 sor fehér tészta, 2 sor gesztenyés krém, 3 sor színes tészta, 4 sor puding, 5 sor színes tészta, 6 sor gesztenyés krém, 7 sor fehér tészta. A tetejét csoki mázzal bevonom:

Gőz fölött a tördelt csokoládét felolvasztom és elkeverem 1 evőkanál olajjal. Egyenletesen elterítem a sütemény tetején. Jó, ha legalább fél napot pihentetjük, hogy a tészta kellően megpuhuljon, mert csak akkor tudjuk szeletelni. Vízzel leöblített késsel szoktam szeletelni. Én ebből a mennyiségből 21 szeletet készítettem.

Jó étvágyat!