Magyaros tepertőkrém

  • 2017.02.20.
  • 4

 
A változatosság gyönyörködtet! Ezért ajánlom ezt az ízes tepertőkrémet a reggeli vagy vacsora asztalra. Elkészítése nem igényel sok időt és gyakorlatot sem, de nagyon finom!
Ahogy én készítettem: 30 dkg sertéstepertőt ledaráltam.

2 közepes fej vöröshagymát megtisztítottam és aprítottam. 2 gerezd fokhagymát ugyancsak. 2 db tojást keményre főztem, majd négybe vágtam.

Ezeket közösen újból ledaráltam. Előkészítettem a fűszereket: 1 evőkanál fűszerpaprikát, 1 mokkáskanál őrölt borsot, 1 mokkáskanál őrölt köménymagot, 1 teáskanál sót (ez a tepertő ízétől függően változhat, úgy hogy kóstoljunk), 1,5 evőkanál mustárt.

Ezeket a ledarált tepertős krémmel jól kikevertem.

Egy-két órácskát a hűtőbe tettem, hogy az ízek összeérjenek majd tálaltam.

Reggelire vagy vacsorára kitűnő.

Ízlésünknek megfelelően fogyaszthatjuk kenyérre kenve zöldségekkel.

De pirítóssal is remek.

 
Jó étvágyat!