Tonhalfasírt (szénhidrátmentes)

  • 2015.05.08.
  • 6

Érdemes időnként beiktatni a tonhalat az étrendünkbe, hiszen
kiváló fehérjeforrás, amely nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, szelént, magnéziumot, B3-, B6-, B1- vitaminokat, valamint omega-3 zsírsavat tartalmaz.
Íme egy recept, amely bemutatja, hogyan készítsünk tonhal konzervből gyorsan és egyszerűen szinte 0 g szénhidrátot tartalmazó halfasírtot.
Hozzávalók:180-200 g töltőtömegű tonhal konzervFél fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tojás
OregánóSóBorsOlajElkészítés:A tonhal konzervekről csöpögtessük le a lét. Közben vágjuk apró kockákra a hagymát, majd egy tálban keverjük össze a halat és a hagymát. Adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát és
a tojást, majd ízesítsük oregánóval, sóval és borssal ízlés szerint. Jól keverjük össze az egészet, majd formázzunk a halas masszából közepes méretű lapos fasírtokat. Forró olajban szépen süssük át a húspogácsák mindkét oldalát.
Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)