Kimchi leves

  • 2020.01.05.
  • 5

November végén készítettem kimchit egy szép, méretes kínai kelből. Egy nagyon kevés még maradt belőle, és most már jó savanykás is volt. A többit nyersen ettem meg, ezt most megfőztem levesnek. Brutáljó. :)Hozzávalók 4 főre:1 nagy kínai kelnek az 1/8 része kimcsiként és jó éretten1,5-2 liter víz3-4 evőkanál szójaszósznémi só1 zöldségleves kocka (vagy ha van zöldségalaplé, akkor az)4-5 evőkanál kész főtt barna rizsés opcionálisan, ha még dúsítani szeretnénk: 1 tofu felkockázva (lehet pirítani is)A maradék kimchit laskára vágtam (mert a kimchiben egyben vannak hagyva a kínaikel levelei), felengedtem vízzel, zöldségleves kockát, szójaszószt, kevés sót, főtt rizst adtam hozzá és felforraltam. És készen is volt.Nagyon-nagyon finom, szerintem a legjobb vegán leves, amit valaha ettem.
És újra készítek egy adag kimchit. Rá lehet kattanni, na. :)