Retro vaníliás krémtúró

  • 2019.10.08.
  • 0

A minap a Lila Füge fészbuk oldalán jött szembe ez a vaníliás krémtúró, Karai Dávid követte el, én meg köszönöm neki az ötletet, mert mindig is imádtam ezt a finomságot. És a boltokban ugye csak icipici adagban árulják. Ráadásul eszméletlen gyorsan elkészül. És hát. Mennyei.Én változtattam kicsit az arányokon, rögtön dupla adaggal csináltam, mert tegnap este vendégeim voltak.
Az enyémbe került:50 dkg krémes sovány túró4 tojás sárgája4 dl tej1 és 1/2 púpos evőkanál étkezési keményítő8 evőkanál cukor (ebből 5 vaníliás)csipet sófél marék mazsola3 cl rum+3 cl vízAz eredeti receptet és a videót itt találjátok, a Lila Fügén.Én először a mazsolát áztattam be a víz és rum keverékébe, hagy álljon, így pont be is ázott, mire elkészültem. És én nem a poharak aljára tettem a mazsolát, hanem a turmixolás után csak belekevertem a kész krémbe.A többi ugyanaz: A tojások sárgáját elkevertem a cukor felével plusz a keményítővel, csipet sóval. A tejet felforraltam a cukor másik felével, majd először egy merőkanállal a tojássárgájákhoz adtam a forró tejből és azonnal jól elkevertem. Aztán még egy evőkanál forró tejet kevertem bele, végül a keveréket visszaöntöttem a lábosba, és kis lángon sűrűsödésig újra felforraltam állandó keverés mellett. Hideg vízfürdőbe tettem, közben néha megkevertem. Mikor langyosra hűlt, a túróval jól összeturmixoltam. Végül a rumos mazsolát is hozzá kevertem.
Fantasztikusan finom, tényleg az a retro vaníliás túró íz. Sokszor fogom még készíteni.
Tipp: Mivel a vaníliarúd aranyárban van, nekem van egy nagy üvegem, tele vaníliás cukorral: egy vaníliarudat kettévágtam, és felöntöttem kristálycukorral. Jó erős vanília íze és illata van. Ha fogy, mindig utántöltöm. A krémtúró akkor finom, ha kellően vaníliás.