Mindenhez ehető, kenyér helyett.

  • 2020.03.20.
  • 8

Gyorsan kész van, nem kell élesztő és kovász sem.250 g tejföl1 csapott kávéskanál szódabikarbóna1 tojás1 evőkanál olaj25 dkg liszt +egy pici1 kávéskanál sóolvasztott vaj a tetejére.Csináltam töltelék nélkül és töltelékkel.A tejfölt, szódaport, tojást, olajat, sót kikavartam és bele adagoltam a lisztet.Picit ragadós de akkor lisztezni kell a deszkát. Ne legyen kemény a tészta. 20 perc pihentetés és lehet cipózni majd fél ujjnyi vastagra kerekre nyújtani..Tepsire rakni és olvasztott vajjal le kenni. 200 fokos sütőbe, én tettem be egy edényben vizet párologtatni. 10 perc után ki vettem és kb 30-35 perc a sütési idő.Nagyon finom, tökéletesen jó mindenhez!Melegen nem ajánlott enni mert akkor picit érezhető rajta a szódapor de hidegen nem .Próbáljátok ki!

Címkék

Tészta