Diós-mákos rugelach

  • 2017.07.06.
  • 4

A recept egy külföldi oldalról van. Szeretem a külföldi recepteket kipróbálni. Most a Natasha kitchen oldalról választottam.Hozzávalók:Tésztához:500 g lisztfél csomag szárított élesztő240 ml langyos tej226 g olvasztott, kihűtött vajpici sópici cukorTöltelékhez:Mákoshoz:5 dkg mazsola5 dkg mákfahéj1 tk cukorDióshoz:7,5 dkg dió7,5 dkg mazsola1 tk cukorfahéjbaracklekvárElkészítés: A tésztához a tejet és a vajat a dagasztó gép táljába mértem. A lisztet, sót, cukrot és élesztőt összekevertem, majd apránként hozzáadva a vajas tejhez kevertem úgy, hogy lassan keverte közben a gép. Jól kidagasztottam, majd kézzel is átgyúrtam és 5 egyenlő részre osztottam. A töltelékekhez a diot, mazsolát, cukrot és fahéjat egy apritógépbe tettem és összedaráltam. A mákosat is így csináltam. Enyhén lisztezett felületen kör alakúra nyújtottam egy gombóc tésztát, lekentem lekvárral és megszórtam a választott töltelékkel. Én 3 gombócot diósnak és 2 gombócot mákosnak csináltam. 16ra vágtam fel és a azélesebb oldalánál kezdve feltekertem kifli alakúra. 180 fokos előmelegített sütőben addig sütöttem míg az alja kezdett pirulni de a teteje még fehér maradt. Porcukorral meghintve kínáljuk.Itt tudtok csatlakozni hozzám!