Eperszörp

  • 2017.06.06.
  • 7

Szezonja van az epernek. Vettem is egy termelőtől jó nagy adag epret. Összesen 6 kilót. :D Sok tervem volt vele és szerencsére mindet meg is tudtam csinálni.A sok terv közül az egyik a szörp volt, amit már régen ki akartam próbálni
Most sikerült, és egyáltalán nem csalódtunk. Nagyon finom. A recept Dr Oetkeres.Hozzávalók:1 kg eper1 l víz1 kg cukor1 cs dr oetker 2:1 dzsemfixpici citromsavElkészítés: A megtisztított, megmosott epret kisebb darabokra vágjuk, majd ráöntjük a liter forralt vizet és hagyjuk állni fél órát. Ha letelt az idő leszűrjük, jól kinyomkodjuk a levét, majd a kinyert eperlevet feltesszük főni a 2 evőkanál cukorral elkevert dzsemfixel. Ha felforrt hozzáadjuk a cukrot és egy kevés citromsavat is, majd újraforraljuk és kb 2 percig gyöngyöztetjük. Még melegen csírátlanított üvegekbe öntjük, jól lezárjuk, fejre fordítjuk és úgy hagyjuk kb 10 percig, majd visszafordítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.Ízlés szerint hígítjuk.Itt tudtok csatlakozni hozzám!