Teljes kiőrlésű zsemle

  • 2017.05.21.
  • 3

Az alap ötlet Tücsökbogártól van csak én a saját lisztkészletemből, saját szám íze szerint csináltam. Finom, foszlós, könnyű. :)Hozzávalók 10 db zsemléhez:300 gr bl80-as kenyérliszt200 gr teljes kiőrlésű liszt2-3 ek méz2 tk só0,5 dl olvasztott kókuszzsír3 dl langyos víz25 gr friss élesztőLekenni:Olvasztott kókuszzsírMegszórni:Fekete szezámmagElkészítés: A liszteket a dagasztógép táljába mérjük és egy lyukat alakítunk ki a közepébe, majd belemorzsoljuk az élesztőt, rácsorgatjuk a mézet és ráöntjük a langyos vizet. Hagyjuk felfutni az élesztőt, majd hozzáadjuk a sót és az olvasztott kókuszzsírt is és jól kidagasztjuk. Ha ez megvan lisztezett munkafelületre rakjuk a gömbölyített tésztát és letakarva 1 órát hagyjuk kelni szobahőmérsékleten. Ha megkelt 10 egyenlő részre osztjuk, zsemle formára alakítjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük és ismét pihen 1 órát. Amíg pihen előmelegítjük a sütőt és ha duplájára keltek a zsemlék lekenjük olvasztott kókuszzsírral, megszórjuk szezámmaggal és kb 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.Itt tudtok csatlakozni hozzám!