Mákos rácsos

  • 2017.05.24.
  • 8

Én most egy nagyon kicsi tepsibe csináltam,
15x13 cm (ha jol emlékszem :D )Hozzávalók:Tésztához:15 dkg liszt10 dkg margarin5 dkg porcukor1 tojássárgájacsipet sócsipet sütőpapírTöltelékhez:10 dkg darált mák3 ek cukor1 citrom leve és héja3 ek zsemlemorzsa1 dl tejcsipet fahéj1 ek vaj1 alma reszelveA tésztából megmaradt tojásfehérjeElkészítés: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd a háromnegyedét kinyújtjuk akkora méretre mint a tepsi. Sütöpapíros tepsi aljába tesszük a kinyújtott tésztát, megszúrkáljuk, majd elegyengetjük az elkészült tölteléket, amit úgy készítünk el, hogy a darált mákot, cukrot, fahéjat, tejet és a citrom levét és héját felfőzzük, majd belekeverjük a vajat meg a reszelt almát. Ha kihűlt beleforgatjuk az 1 tojásból felfert habot és a zsemlemorzsát. Ezt elegyengetjük a kinyújtott tésztán, majd a maradék tésztából készült szalagokkal berácsozzuk. Tojással lekenjük és közepes hőfokon aranyra sütjük. Porcukorral tálaljuk.Itt tudtok csatlakozni hozzám!