Narancsos-fahéjas csiga

  • 2017.03.08.
  • 7

Hozzávalók:Tésztához:215 gr teljes kiőrlésű liszt300 gr sima liszt1 cs szárított élesztő32 gr cukor1 csipet só50 gr olvasztott vaj1 dl langyos tej1 dl langyos víz1 tojásTöltelékhez:1 narancs lereszelt héja10 dkg cukor2 tk fahéj10 dkg puha vajLekenéshez:1 tojáskevés tejElkészítés: Először bedagasztjuk a tésztát úgy, hogy a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt elkeverjük és hagyjuk felfutni pár percig. Egy tálba (én a dagasztógépem táljába) tesszük a tojást, az olvasztott vajat és a langyos tejet. Eldolgozzuk, majd ha elkeveredett hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót és a liszteket. Jól kidagasztjuk. Ha túl kemény a tészta adhatunk hozzá kevés tejet. Ha lágy akkor lisztet. Egy olajjal kikent tálba tesszük a cipóvá formált tésztát, majd letakarva szobahőmérsékleten 2 óra alatt duplájára kelesztjük. Addig elkészítjük a tölteléket. A narancsot lereszeljük, a cukrot elkeverjük a fahéjjal. Ha megkelt a tészta kb fél cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Lekenjük a puha vajjal, megszórjuk a narancs héjával és a fahéjas cukorral. Feltekerjük, majd kb 1,5 cm-es csigákat szeletelünk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és hagyjuk fél óráig megkelni. Addig a sütő 190 fokra előmelegül. Ezután lekenjük a tejjel elkevert tojással és kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.Itt tudtok csatlakozni hozzám!