Fahéjas madártej

  • 2017.02.11.
  • 6

Hozzávalók:5 dl tej3 tojás5 dkg+1 dkg cukorcsipet sóvanília1 tk fahéj1 tk lisztElkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük az 1 dkg cukorral. A tejet a vaníliával melegíteni kezdjük, közben a tojássárgáját az 5 dkg cukorral, a liszttel, sóval és a fahéjjal elkeverjük, majd a tejet hozzáadagolva hőkiegyenlítünk, visszatesszük a gázra és folytonos keveréssel besűrítjük picit. A tojáshabból kis galuskákat szaggatunk egy evőkanállal, majd gyöngyöző vízben oldalanként 1-1 percig főzzük. Üvegtálba tesszük a madártejet és a tetejére halmozzuk a habot. Fahéjjal megszórjuk.Itt tudtok csatlakozni hozzám!