Újévi töltött malacok

  • 2017.01.02.
  • 3

Hozzávalók:500 g liszt1 tasak instant élesztő100 g lágy margarin1 csipet cukor1 csipet só100 ml langyos tej150 ml tejföl1 tojásTöltelék:PizzakrémSajtSonkaLekenéshez:1 tojásElkészítés: Kimérjük a lisztet. Rászórjuk az élesztőt meg a cukrot. Hozzáadjuk a margarint, a tojást, a sót meg a tejfölt, majd a tejjel egyneművé gyúrjuk. 5 percig dagasztjuk kézzel vagy géppel. Lefedve hagyjuk 1 órát kelni meleg helyen. Ha megkelt jó vékonyra kinyújtjuk és tetszőleges méretű kiszúróval nagyobb köröket szaggatunk. Én úgy csináltam, hogy 16nagy kört kiszaggattam, sütőpapíros tepsire tettem, lekentem pici pizzakrémmel, arra tettem sonkát meg sajtot, lekentem a szélét és újabb 16 ugyanakkora kört szaggattam. Rátettem a töltelékre, szélét lenyomkodtam, hogy összeragadjon, majd lekentem tojással. Ezután 16 pici kört szaggattam, ez volt az orra. Az összes pici kört rátettem a nagyobbra, majd kicsi háromszögeket vágtam a tésztából a fülének. Azt is ráragasztottam, lekentem. Ahhoz, hogy az orrlyuka megmaradjon pici fogvájót szúrtam az orrába és sülés után egyszerűen csak kiszedegettem. A szeme egész feketebors volt, amit érdemes jól belenyomkodni a tésztába, hogy ne essen ki sülés után. 180 fokon aranybarnára sütjük.Itt tudtok csatlakozni hozzám!