Túrós bukta

  • 2017.01.09.
  • 9

Nagyon finom, puha buktákat sütöttem ma vacsira. Nagyon jo lett. A recept Fodor Emese recepttárából van a mesterszakács oldalról.Hozzávalók:Tésztához:25 dkg túró60 dkg liszt2,5 dl langyos tej0,5 dl tejföl3 dkg élesztő0,8 dl olaj4 ek cukor1 tojás
Töltelékhez:25 dkg túró2 tojássárga1 cs vaníliáscukor1 citrom héja, pici leve4 ek búzadara3 ek cukorLekenéshez:1 tojásElkészítés: A tésztához az élesztőt 1 deci langyos tejbe morzsoljuk, pici cukorral felfuttatjuk.A többi hozzávalót a dagasztógép táljába mérjük a maradékmásfél dl tej kivételével, majd a felfutott élesztőt is hozzáadjuk és apránként hozzáadva a tejet bedagasztjuk a tésztát. Meleg helyre tesszük egy tálban és letakarva duplájára kelesztjük. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük. Ha megkelt a tészta 3 mm vastagra kinyújtjuk lisztezett felületen, téglalap alakúra, majd téglalap alakokat vágunk, hosszabbik oldalára teszünk a túróból és feltekerjük. Sütőpapiros tepsikbe helyezzük jó szellősen, hogy legyen helyük kelni, lekenjük a felvert tojással és 20 percig kelesztjük. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Ha megsült kivesszük és a tepsiben hagyjuk egy konyharuhával letakarva 5 percig, hogy puhák legyenek.Itt tudtok csatlakozni hozzám!