Mézes zserbó

  • 2017.01.29.
  • 0

Hozzávalók:Tésztához:45 dkg liszt1 tk kakaópor1 kk szódabikarbóna2 ek méz15 dkg cukor10 dkg ráma1 tojás0,5 dl tejKrémhez:5 dl tej1 dl búzadara1 rúd vaníliacsipet só20dkg porcukor20 dkg puha rámaLapokat lekenni:Sárgabarack lekvárTetejére:olvasztott étcsokiElkészítés: Először sütünk 4 lapot a tészta hozzávalóiból úgy, hogy a tojást, mézet, tejet, cukrot és a margarint egy hőálló tálba tesszük és vízgőz felett sűrűre összeolvasztjuk. A lisztet, szódabikarbónát, sót és kakaót elkeverjük egy másik tálban és erre öntjük az összeolvasztott mézes részt és szépen összedolgozzuk. Ha ez megvan 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk és egy vajazott lisztezett tepsi hátán 170 fokon kb 5 perc alatt megsütjük. Ha megsült még melegen leszedjük a tepsi hátáról és egy egyenes felületen hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejet a vanília rúddal és a kikapart magjival felfőzzük, majd kivesszük a kiázott vaníliahüvelyt és belecsorgatjuk a tejbe a búzadarát, majd folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután teljesen kihűtjük és robotgéppel beledolgozzuk a puha margarint és a porcukrot. Összeállításnál a lapokat lekenjük lekvárral, rátöltjük a krémet, majd a tetején elkenjük a megolvasztott csokit. 1 éjszakát érdemes hűtőben hagyni, hogy megpuhuljon a lap. Másnap szeleteljük.Itt tudtok csatakozni hozzám!