Konyakmeggy

  • 2017.01.11.
  • 5

Itt még nem volt teljesen feloldódva a fondamt, de már nem tudtunk várni. :)Hozzávalók:1 marék meggyVodka vagy konyak vagy bármilyen alkohol10 dkg étcsokiFondant: citromhabtól:125g cukor60 ml vízkevés ecetElkészítése: A fondanthoz a cukrot, vizet, ecetet egy edénybe tesszük és lassú lángon felfőzzük, majd főzés után még gyöngyöztetjük pár percig. Ha ez megvan kiöntjük egy hőálló tálba és kevergetjük, amíg kihűl és ezáltal besűrűsödik és kifehéredik. A meggyet egy befőttes üvegbe tettem és annyi alkoholt (nálam vodka) öntöttem rá, hogy ellepje. Lefedtem és a hűtőben kb. 2 hétig áztatjuk. Az étcsokit megolvasztjuk, temperáljuk, majd kikenjük a bonbonformát. Fél szem áztatott meggyet teszünk a formába ha megdermedt a csoki, arra egy kevés fondant, majd betesszük a hűtőbe egy kicsit és lezárjuk. Hűtőben dermesztjük, majd kifordítjuk. Minimum 1 hetet hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy az alkohol feloldja a fondánt és folyós legyen belül.Itt tudtok csatlakozni hozzám!