Diós kevert
- 2017.01.24.
- 4
Hozzávalók6 tojás10 dkg cukor10 dkg liszt10 dkg darált dió10 dkg vaj1 tk sütőpor1 tk fahéjpici só1 almaElkészítés: A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyenkent hozzáadjuk a tojások sárgáját. A lisztet, fahéjat, darált diót, sót és sütőport elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. A cukros vajas tojássárgájás részhez adjuk a lisztes keveréket, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A legvégén beleforgatjuk az almakockákat is. Egy vajazott lisztezett kis méretű tepsibe öntjük a masszát. Én a tetejét is megszórtam aprított dióval és 180 fokon tűpróbáig sül.Itt tudtok csatlakozni hozzám!
A szerzőről
Be Sweet...Minden, ami Süti
Címkék