Fahéjas-vaníliás szelet

  • 2016.12.26.
  • 0

Hozzávalók:Lapokhoz:50 dkg liszt1 kk szódabikarbóna púposan20 dkg porcukor1,5 ek fahéjcsipet só4 dkg margarin4 ek méz2 tojásKrémhez:1 egész rúd vanília5 ek liszt6 dl tej25 dkg margarin10 dkg porcukorcsipet sóElkészítés: Először a lapokat készítjük el úgy, hogy a lisztet kimérjük egy tálba. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, sót, fahéjat, porcukrot, majd a megolvasztott, de nem forró margarint és a mézet is, majd a tojásokat is és összegyúrjuk. Elvileg 3 db 20x30 cm-es lapokat nyújtunk és egy lisztezett tepsi hátán egyessével megsütjük 180 fokon kb 8 perc alatt, de én 4 kicsit kisebb lapot nyújtottam. Elkészítjük a krémet is úgy, hogy 4 dl tejet a vaníliarúd kikapart magjával, a sóval és a vanília hüvellyel felforraljuk. 2 dl tejben kikeverjük csomómentesre a lisztet. Ha felfőtt a tej, kivesszük a hüvelyt és folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a lisztes keveréket. Kevergetve besűrítjük. Ha elzártuk, hozzákeverjük a porcukrot és hagyjuk kihűlni langyosra. Ha kihűlt egy robotgéppel kihabosítjuk a margarinnal. Egy tálcán betöltjük a sütit, majd frissentartóval lefedjük és hagyjuk puhulni a lapokat. Másnap szeleteljük és porcukorral megszorva tálaljuk.Itt tudtok csatakozni hozzám!