Kukoricabundás csirke krumplipürével és káposztasalátával

  • 2013.09.25.
  • 4

Hétvégi vendégség alkalmából készítettem el ezt a finomságot, valami külünlegeset, de mégis szokványosat szerettem volna alkotni :D

Hozzávalók: (7 személyre)
Husihoz:- 8 csirkecomb (alsó és felső) ketté vágva, bőrétől megfosztva- só, bors, cayenne bors, pirospaprika, gyömbér, kakukkfű, őrölt kömény- 8 gerezd fokhagyma- fél liter tej- néhány szárított
rozmaring ág- kukoricaliszt- 3 tojás- porrá tört kukoricapehely- kevés olivaolaj
Kruplihoz:- 13- 14 közepes szem krumpli- só, szerecsendió- 450 g lágy Rama- fél meleg
liter tej
Salátához:- egy fél fej lilakáposzta (a fele lehetne fehér)- fél fej lilahagyma- 3 szál sárgarépa- 2 kk tárkony- 1 ek ecet- só, bors- 1 kk citromlé- 1 nagy pohár tejföl- 3 ek majonéz- 2 ek cukor (lehetne méz is)
Elkészítés:A káposztát vékonyan felszeleteljük, a hagymát felkockázzuk, a répát pedig
megpucoljuk és lereszeljük. A tárkonyt porrá törjük és
az ecettel felöntjük, majd
negyed órát hagyjuk állni. A tejfölt összekeverjük a majonézzel, sóval, borssal, citromlével, cukorral és a
tárkonyos ecette. Ezzel az öntettel öntjük nyakon a káposztás, hagymás, répás keverékünket, amit
tálalás előtt behűtünk.
A krumplikat héjastul sós vízben puhára főzzük, majd a héjától megszabadítva krumplitörővel áttörjük. Az áttört krumplihoz hozzáadjuk a lágy margarint a meleg tejet, sót és szerecsendiót, majd
addig kevergetjük, míg szép egynemű és habos nem lesz.
A husikat felöntjük tejjel, majd hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket és a rozmaring ágakat, így főzzük míg gyöngyözni nem kezd, majd még ettől számított 5 percig főzzük. Ezután
megforgatjuk
őket
a sóból, borsból, cayenne borsból, pirospaprikából, gyömbérből, őrölt köményből
és kakukkfőből készített fűszerkeverékben. Ekkor jöhet a panírozás: először kukoricalisztbe forgatjuk mindet, másodszor felvert tojásba és végül a darabosan
porrá tört kukoricapehelybe. Így egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk
a husikat
és meglocsoljuk egy kevéske olivaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk őket és 30- 40 perc alatt
aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.