Réteges csokoládéhab csokoládés karamellkrémmel

  • 2020.06.27.
  • 4

Ezzel a desszerttel most főleg magamnak kedveztem – amint az kiderült. :D A Kutyafülön ui. néha nehéz kiigazodni. Bár alapvetően nem rajong a kakaós sütikért és a csokis pohárkrémekért, legtöbbször mégis ízlenek neki az ilyen édességek. De ember legyen a talpán, aki érti, mitől lehet az, hogy két majdnem tök egyforma desszert közül az egyik bejön neki, míg a másik nem. Így jártam ezzel a csokihabbal is – nem volt oda érte. Sebaj, legalább több maradt nekem, és én bizony rohamtempóban befaltam a plusz pohárral is. :DHozzávalók 4 személyre:15 dkg étcsokoládé2,5 dl habtejszín4,5 dkg vaj12 dkg csokoládés müzli5 dkg kristálycukor3 ek. tejfehér csokoládéforgács a díszítéshezelkészítés:10 dkg darabokra tördelt étcsokoládét és 3 dkg vajat fém tálba teszünk, felöntjük 0,5 dl habtejszínnel, és vízgőz fölé állítva felolvasztjuk. Néha megkeverve negyedórát hűlni hagyjuk.A többi tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a langyos csokoládékrémhez forgatjuk.A krémet poharanként 2 dkg müzlivel felváltva lerétegezzük 4 üvegpohárban, és folpackkal lefedve, 2 órára hűtőbe tesszük.A cukrot lábasba szórjuk, kis lángon – keverés nélkül – aranybarnára karamellizáljuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a többi vajat, a tejet, az étcsokoládét, és a tűzre visszatéve, kis lángon krémesre dolgozzuk. Folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük (annyira, hogy még folyós maradjon).A csokoládés karamellkrémet tálalás előtt a desszertekre kanalazzuk, és körben megszórjuk még 1-1 dkg müzlivel. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; background: transparent } a:visited { color: #800000; so-language: zxx; text-decoration: underline } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline }