Meggyes-málnás crumble vaníliás tejfölöntettel

  • 2019.07.21.
  • 7

A Kutyafülnek a múltkor nagyon ízlett a cseresznyés morzsasüti, viszont annyira azért nincs kibékülve a kakaós tésztával úgy általában. Kérte, hogy legközelebb ne kakaóporral csináljam. Úgy volt, tortát készítek az igényeit figyelembe véve, de úgy alakult, hogy nem volt már idő komolyabb édességre, így ezt a pofonegyszerű desszertet hoztam össze a meggyfánkon lévő utolsó meggyszemekből. Közben a málna is érésnek indult – naponta szüretelünk is a kis bokrainkról –, és azt a keveset, ami épp megért, beletettem a crumble-ba. Én nagyon szeretem az efféle édességet, mert hamar megvan, és közben nagyon finom. :) A tejfölöntettel kimondottan jó párost alkot, egy kis pluszt ad hozzá, és lágyít rajta.Hozzávalók 20x24 cm-es sütőtálhoz:12 dkg finomliszt6 dkg zabpehelyliszt10 dkg barna nádcukor1 kezeletlen citrom reszelt héjaegy csipet só9 dkg vaj + egy kevés a sütőtálhoz35 dkg magozott meggy20 dkg málna4 dkg nádporcukor2 dkg étkezési kukoricakeményítőelkészítés:A kétféle lisztet elvegyítjük a cukorral, a sóval, a citromhéjjal, és a felkockázott hideg vajjal morzsalékos tésztává dolgozzuk. 20 percre hűtőbe tesszük.A málnát a meggyhez adjuk, összeforgatjuk a keményítővel vegyített porcukorral, és egyenletesen elosztjuk a kivajazott sütőtálban. (A keményítőnek köszönhetően a kész desszert krémes állagú lesz és nem folyós.)A tésztamorzsát a gyümölcsre szórjuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a tejfölöntettel együtt tálaljuk.sütési hőfok: 180°Csütési mód: hőlégkeveréssütési idő: kb. 25 percp { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; }