Citromos-krémsajtos párna

  • 2019.05.17.
  • 6

Én nem tudom, hogy lehet, de nyilván figyel valaki. :D Nincs ui. más magyarázat arra, hogy előző nap épp citromkrémet gyártok, mire másnap szembe jön velem egy Pinterest fotó, amin épp egy olyan süti látható, amihez lemon curd kell. :D Nem is lacafacáztam sokat, harmadnapra megsütöttem. Kivételesen bolti leveles tésztát használtam hozzá, mert nem volt kedvem a házilagos változattal bíbelődni. Éreztem én, hogy nekem való lesz ez az édesség, mégsem hittem volna, hogy ennyire oda meg vissza leszek érte. Mondjuk eleve imádom a citromkrémet és a krémsajtot is, a kettő együtt pedig csak fokozhatja az élvezetet. Üde, nyárias ízű, a tészta könnyű, kívül kicsit ropogós, belül pedig puha. Reggelire, tízóraira vagy uzsonnára kimondottan jó választás. :)Hozzávalók 8 darabhoz:2 lap (540g) friss leveles tészta (24x40 cm/lap)15 dkg natúr Philadelphia krémsajt3 dkg porcukor (a fele lehet vaníliás cukor, ha nincs vaníliakivonatunk)1 tk. vaníliakivonat1,5 dkg tejszínhab vagy 1 ek. folyékony tejszín8 tk. citromkrém6 dkg porcukor + 1 ek. citromlé a díszítéshezelkészítés:A töltelékhez a krémsajtot simára keverjük a porcukorral, a vaníliakivonattal és a tejszínhabbal. Félretesszük.A leveles tésztát (ha mirelit, előbb szobahőmérsékleten kiolvasztjuk) kitekerjük, és az egyik ívet 8 db 10x12 cm-es téglalapra vágjuk.A tésztalapocskák közepére 1-1 evőkanál krémsajtot pöttyintünk. Kissé szétkenjük, és a tetején elosztunk 1 teáskanál citromkrémet. A tésztaszéleket lekenjük vízzel.A másik lapot lisztbe mártott rácsozó hengerrel megmintázzuk, és ezt is 8 lapra szeljük. Ráfektetjük a töltött lapokra, ügyelve arra, hogy a rácsminta ne húzódjon szét. A széleket villával lenyomkodjuk, és ha szükséges, egyenesre vágjuk.A párnákat sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, a tetejüket lekenjük vízzel felvert tojással, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tortarácsra szedve hagyjuk langyosra hűlni.A porcukrot simára keverjük a citromlével, és becsíkozzuk vele a sütemények tetejét.sütési hőfok: 200°Csütési mód: alul-felül sütéssütési idő: 20-25 percTipp:A citromkrémet össze is keverhetjük a krémsajttal. A tésztát nem szükséges rácsozóval megmintázni.Ötlet innen.p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 115%; }a:link { }