Tejfölös-sárgabarackos lepény

  • 2017.07.21.
  • 6

Lehet, hogy külsőre nem lett valami mutatós és szabályos, ám annál finomabb ez a sütemény. :) További nagy előnye, hogy irtó gyorsan elkészíthető. A tészta és a töltelék pedig annyira könnyű, hogy kapásból bepusziltam 4 szeletet a 12-ből. :D Bevallom, ezek a fotók már a 2. sütést mutatják, mert a napokkal korábbi első alkalommal is olyan gyorsan elfogyott, hogy nem volt mit lencsevégre kapni. :DSzerintem nem csak barackkal, hanem bármilyen más gyümölccsel is jól működhet. :)Hozzávalók 30x20 cm-es tepsihez:Tésztához:15 dkg fehér tönkölybúzaliszt5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt12 dkg túró6 dkg finomítatlan nádcukor1 citrom reszelt héja7-8 ek. tej4 ek. napraforgóolaj8 g sütőporegy csipet sóTöltelékhez:40 dkg nem túlérett sárgabarack (magozva mérve)2 tojás20 dkg tejföl0,5 dl tej8 dkg finomítatlan nádcukor3 dkg gluténmentes, vaníliaízű pudingpor xilittel1 cs. Bourbon vaníliás cukorelkészítés:A tésztához a sütőporral, cukorral, sóval, citromhéjjal vegyített liszthez adjuk az áttört túrót, a tejet, az olajat, és előbb villával, majd a kezünkkel összeállítjuk a tésztát.Lisztezett felületen 38x28 cm-es téglalappá kinyújtjuk, és beleillesztjük a teflonbevonatú tepsibe úgy, hogy körben 3-4 cm magas széle legyen.A megmosott, alaposan lecsepegtetett sárgabarackokat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, a gyümölcshúst tovább felezzük vagy nagy méretű barackok esetében felkockázzuk, majd elrendezzük a tésztán, és rászitáljuk a pudingpor felét.A tojásokat a cukorral robotgéppel kihabosítjuk, hozzákeverjük a maradék pudingport, a tejfölt, a tejet, és a gyümölccsel kirakott tésztára öntjük.A lepényt előmelegített sütőben készre sütjük, majd miután rácsra téve hagytuk kihűlni, felszeleteljük és tálcára rendezve kínáljuk.sütési hőfok: 180°Csütési mód: alul-felül sütéssütési idő: kb. 30 perc