Rumos gesztenyefagyi csokis kekszdarabokkal

  • 2013.05.20.
  • 6

P { margin-bottom: 0.21cm; } Hétről-hétre mindig megakadt a szemem a mélyhűtőben árválkodó gesztenyemasszán, de valahogy sosem adódott úgy, hogy készítsek belőle valamit. Ugyanígy figyelgettem már hónapok óta a megmaradt egyetlen kis zacskónyi Jó reggelt! Mini kekszet, de eddig még nem szórtam bele kakaóba, hogy reggeli legyen belőle.Mivel a hétvége most intenzív tanulással telt, egyáltalán nem volt időm se főzni, se sütni, viszont nagyon kívántam az édességet. Azonnal jött is az ötlet, hogy a gesztenyemasszából fagyi lesz, és amikor megláttam a kekszet, homlokomra csaptam, hogy ez milyen jó lenne ebben a fagylaltban. Hipp-hopp össze is dobtam, és mivel nem volt kész házi mascarponém, ezért csak nagyon kevés ideig csöpögtettem az egyébként is kisebb zsírtartalmú tejfölömet, amit mindenképp bele akartam tenni. Az élvezeti értéken ez mit sem változtatott, fagyinak épp olyan jó volt, mintha 2-3 napig készült volna. Örültem, mint majom a farkának, amikor megkóstoltam a kész fagylaltot, mert 3 legyet ütöttem egy csapásra: a hőn áhított édesség már nem csak vágy volt, hanem valóság, továbbá lett egy új receptem, illetve elhasználtam azokat a hozzávalókat, amikkel régóta szemeztem.Hozzávalók kb. 20 gömbhöz25 dkg cukrozott gesztenyemassza25 dkg 12%-os Magyar tejföl vagy mascarpone2 dl tejszín3 ek porcukor1 ek instant kakaópor1 zacskó (5,5 dkg) Győri édes - Jó reggelt! Mini kekszelkészítés:A tejfölt a házi mascarpone készítéséhez fél napig csepegtetjük, majd kivesszük belőle a szükséges mennyiséget.