Frank hagymás lepény

  • 2013.05.26.
  • 2

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Imádom a kelt tésztát, legyen az kenyér, péksütemény, pizza vagy valami édes buktaféle, és még sorolhatnám. Nem vagyok egyedül ezzel, mert a Kutyánszki talán még nálam is jobban odáig van érte.Amikor ezt az ételt megláttam egy receptkönyvben, azonnal tudtam, hogy egyszer sort kerítek rá. El is jött a megfelelő alkalom, mert a Kedves mostanában majd' minden nap sokáig dolgozik - ezzel akartam kedveskedni neki. Nagy volt az öröm, amikor elétettem a langyos lepényt. Be is puszilta a nagy részét.Direkt magas tésztaperemet szerettem volna, de akinek szimpatikusabb, az készítse úgy, ahogy a pizzát szokás. A rengeteg hagyma pedig senkit se rettentsen el, ennek a lepénynek épp ez a lényege. Akinek érzékeny a gyomra a hagymára, az se féljen egy cseppet se, mert a töltelék nagyon lágy, enyhén édeskés ízű, és utólag a leheletünk sem lesz tőle kellemetlen, és a gyomrunk sem szenved károkat. Nyugodtan el lehet hinni, Anya is tart a hagymától, mégis jó szívvel gondol erre a lepényre. Én 3 db 16 centiset sütöttem, de a tészta mennyisége épp elég egy jó nagy lepényhez, amit megsüthetünk tepsiben vagy egy min. 28 cm-es tortaformában attól függőn, hogy milyen magas szélét szeretnénk.Hozzávalók 1 nagy lepényhezTésztához:37,5 dkg sima liszt1 tk só1 tojás7,5 dkg vaj2 dkg élesztő1 mk cukorkb. 1,75 dl langyos