November elejére is jutott akciós sör

  • 2017.11.02.
  • 7

 Az Auchan kéthetes akciójában ismét cseh söröknek örülhetünk. A Lobkowicz megbízhatóan hozza az elvárható prémium cseh minőséget, igaz a különlegességektől eddig tartózkodtak Most viszont az alap világos mellett hihetetlenül olcsón árulják a kissé IPA-ba hajló Ale sörüket is, míg az alkoholmentes meg egyenesen pofátlanul kevés pénzért beszerezhető. A többi akciós cseh sört is a Lobkowicz készíti. A Rychtár 11 már volt idén tavasszal akcióban, míg a Rychtár Premium az emlékezetes Lidl Cseh sörök akciójában szerepelt három évvel ezelőtt üveges kiadásban. Érdekes módon az olcsóbb Platant jobban kedveltem, mint a gyengébbik Rychtárt.  A blog a Lobkowicz Premium Ale felsőerjesztésű félbarnát ajánlja. Még latolgatom egy Maltman Bodzás-Gyömbére Ale beszerzését, mert még eddig kimaradt.

 Most jön, ami még nem volt, a számomra nem egészen világos okok folytán népszerű Faxe sörök közül a Lidl meglep minket az ünnepi kiadással, természetesen a szokásos módon literes dobozban.  10. 02 - 10. 08. között.

 Végül még a Tesco akciókat érdemes esetleg átnézni, leginkább azoknak, akik számára az Auchan nem elérhető. A kínálatból a cseh barnák lennének a nyerők számomra, a Zipfer tényleg savanykásabb mostanában, a Kronenbourg 1664 iható, de a 20 évvel ezelőtti minőség már a múlté, igaz akkor még többe került.  A Leffe meg már ennyiért is hozza a belga sörök teljes értékű ízét, és persze a Hoegaarden minősége is megközelíthetetlen ilyen áron egy kézműves sörfőzde számára.