Vadulás Borsodban

  • 2017.10.29.
  • 0

 Kezdem kényelmetlenül érezni magam, amikor újfent egy hazai gyártású sörről kell rosszt hírt hoznom. Ezt a posztot három éve kezdtem el írni és akkor a Bivaly még egy egyszerű, kellemesen édes-akoholos sör volt, melyből nem lógott ki a spórolás lólába, igaz nem is akarta magát különlegességnek mutatni.
 Amit meg most ittam, az egy jobbára fémes-alkoholos, elmaszatolt ízű ital, amiben a régebbi jóféle édes ízből csak nyomok maradtak. Hozzá kell tennem, majd négy éve nem emelték az árát, ami logikusan vonta magával a beltartalom olcsósodását. Egyetlen pozitívuma maradt, hogy az alkohol tényleg van annyi, mint amit ráírtak, mert több hazai sörnél komoly kétségeim vannak ez ügyben.
Külalak: a szokásos Borsodi, csak most bordó és fekete az alap, bónusz egy fújtató bivaly.
Pontszám: 5/10
Név: Borsodi Bivaly
Származási hely: Magyarország
Gyártó: Borsodi Sörgyár
Összetétel: víz,árpamaláta, kukoricadara, komló, antioxidáns: E224
Alkoholtartalom: 6,5%
Beszerzés helye: Auchan, Savoya Park
Beszerzés ideje: 2017szeptember
Beszerzési ár: 249 Ft
Kiszerelés: 0,5 l dobozos
 Szokták meggyőződésből mondani, hogy a globális cégek helyi márkáinak semmi köze egymáshoz, főleg ha a cégcsoport különböző leányvállalatairól van szó. Most azért mutatnék egy példát a költségek lefaragására. Ugye mennyivel olcsóbb a magyar és a horvát erősebb sörre is ugyanazt a bivalyt tenni, mint kitalálni és megalkotni egy másik logót? Na, ezek után mondja valaki, hogy mérget venne rá, a beltartalomban nincsen ilyen egyezés!