Nem kettőslátásod van: újabb Hunyadi bisztró nyílt Budán

  • 2017.04.19.
  • 6


 
A budai Vár oldalában teraszával, kis virágoskertjével – no meg sörcsapjaival - oázisként megbúvó Hunyadi János úti lakásbisztró kitalálói újra mertek nagyot álmodni és pár hete megszületett a „Hunyadi Gasztroműhely & BBQ”, ami már inkább sörész étterem. Így a másodszülött lett a nagytesó, ide helyeződik át a gasztropub jelleg, míg a várbeli - nyári idényjelleggel - inkább csak pub marad, persze ott sem marad éhen, aki megszomjazik.
 


Itt, a Retek utcában pedig egymással verseng a tulajdonos páros etető- és itató hajlama. A divatos étlap felelőse a BBQ-ba beleszerelmesedett Lehel Márk (Mike), míg a csúcs kraft sörökről - többek közt – a Rothbeer és a Mad Scientist gondoskodik. Róth Zoli gyömbérese például a legjobb étvágycsináló, egy Mad-sör pedig desszerttel felérő lezárása egy étkezésnek. (Ezért a gyarló hasonlatért bocsánattal tartozom például annak a málnás panna cottának, amelybe majdnem beleharaptam, pedig csak a házigazda tabletjén jött szembe.)
 
 

 
Már az előétel meggyőz és elcsitít, mint Habonyt egy hűvösebb eső miatt elmaradt Moszkva-ellenes tüntetés. Én spec' már ezért a padlizsánkrémért is visszajárok majd, de az étlap BBQ-fejezete is, akár Krúdynak a táncrendek és menükártyák: kedvenc olvasmányom lesz.
[...] Bővebben!