Reggeli harmatcsepp

  • 2020.05.24.
  • 7

Kolléganőm mesélt erről a süteményről, így azonnal neki kellett álnom. Nagyon finom lett, most már meg kell úgyis kóstolnom, hogy nem szúrom el :)Tészta: 250 g vaj, 150 g porcukor, 3 tojás, 300 g rétesliszt, 200 ml tejföl, 100 ml tej, 30 g kakaópor, 1 cs sütőporA golyók: 200 g túró, 100 g porcukor, 1 tojás sárgája, 60 g kókuszreszelékKrém: 500 ml tej, 1 tojás, 150 g porcukor, 80 g rétesliszt, 1 cs vaníliás cukorTetejére: kakaópor, vagy reszelt csokoládéElőször a golyókat készítjük el. A túrót a cukorral, a tojás sárgájával és a kókusszal elkeverjük. Dió nagyságú golyókat formázunk a masszából és mélyhűtőbe tesszük - legalább fél órára.A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, hozzáadhatjuk a golyók készítésénél kimaradt fehérjét is. Belekeverjük a tejet, a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két részre osztjuk, egyik felébe keverjük a kakaót. A világos tésztát tepsibe simítjuk (20x30 cm), a kakaós réteget a tetejére simítjuk. A golyókat kivesszük a mélyhűtőből és belepotyogtatjuk a kakaós tésztába. 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. A krémhez valókat alaposan elkeverjük és sűrű krémmé főzzük. A kihűlt sütemény tetejére simítjuk. Érdemes úgy felvágni, hogy a golyókat elvágjuk. Tetejét kakaóporral, vagy csokival díszítjük.És hogy én hol szúrtam el? Hát, gondosan kikészítettem a hozzávalókat, majd a tejfölt egész egyszerűen elfelejtettem a tésztához adni... Amikor a tepsibe tettem, már éreztem, hogy valahogy túl sűrű... Szóval figyeljetek erre is oda! :)))