Utcalányok spagettije - Spaghetti alla puttanesca - vegán

  • 2019.11.03.
  • 6

Mindig kicsit bajban vagyok a "vegánul" főzéssel. Hiába, nem nagyon megy.De, ha az ember lánya nem eszek mást?! Hát, ezt bírtam készíteni neki:Kevés olívaolajon megpároltam 2 gerezd, vékony szeletekre vágott fokhagymát. Kb. 10 dkg olajbogyót felkarikáztam és adtam még hozzá 2 ek kapribogyót. Felöntöttem 2 doboz darbolt paradicsommal. Kevés chilipehellyel tettem pikánssá és szórtam bele Puttanesca fűszerkeveréket, ami még Olaszországból jött velem... Ha ez nincs, nem baj, akkor ennél a fázisnál más fűszer nem kell bele. Kb. 20 percig fedőa alatt, kis lángon főztem. Ha nem használunk fűszerkeveréket, lehúzzuk a tűzről és sóval, borssal ízesítjük.Lobogó, sós vízben kifőztem a tésztát - természetesen tojás mentest - és összekevertem a szósszal. Bazsalikommal gazdagon meghintve tálalom.