Pulled pork szendvics chimichurri szósszal

  • 2019.11.02.
  • 4

Vannak receptek, amiknek afotójába szeretek bele, vannak blogok, amik tudom, hogy megbízható, jó recepteket tesznek közzé és vannak olyan ételek, amiket már a nevük miatt el kell készíteni! :) Ilyen volt ez a chimichurri szósz is. Fogalmam nem volt, ez mit jelent, de most kipróbáltam. És csak sajnálom, hogy a fiam nincs itt, mert ez nagyon nyerő lenne nála! :)))Nem lehet szépen enni! :DEgy szép darab csontos raját (kb. 1,5 kg-os) befűszereztem körben. Só, bors, sertéssült fűszerkeverék és bekentem mindenhol zsírral. hagytam állni. Ezt akár előző nap is meg lehet tenni.Sütőedény aljába is tettem zsírt (csak mert szeretem a végén a sült zsírját kenyérre kenni), beletettem a húst, tettem mellé 2 szál halványítő zellert és kevés vizet öntöttem alá. Lefedtem az edényt és 175 fokos sütőbe tettem. Nekem több, mint 2 órán keresztül volt benne, közben forgattam a húst.A fura-nevű szószhoz, késes aprítóba tettem 1 lila hagymát, 1 nagy csokor petrezselymet és koriandert, 3 gerezd fokhagymát. Meglocsoltam fél citrom levével, sóztam, borsoztam és öntöttem hozzá olívaolajat. Elvileg shriracca szósz kellene bele, de az nem volt, így chiliszószt tettem hozzá. Krémesre aprítottam.Amikor a hús elkészült, két villa segítségével szálaira szedtem a sütőtálban. Bagettet hosszában elvágtam, megkentem az elsó felét majonézzel. Arra jégsalátát pakoltam, majd jó sok húst. Megöntöztem a szósszal, karikákra vágott uborkát pakoltam rá és befedtem a bagett másik felével.