Mexikói hasselback csirke

  • 2019.11.03.
  • 3

És családom nem vegán fele ezt ebédelte :)Biztosan ismeritek a hasselback burgonyát. Amikor kereksztben majdnem felkarikázzuk vékonyan a burgonyát, de alul nem vágjuk át. Ha így sütjük meg, szépen megnyílnak a karikák és nagyon finom tejföllel, baconnal, túróval, vagy bármivel megtöltve, amit csak szeretünk. Ennek az ételnek is az alapja ez a krumpli. Rajta finom mexikói raguval és sok-sok sajttal.A kruplikat bevágtam, enyhén megsóztam és megkentem olvasztott kacsazsírral. 200 fokos sütőben sütöttem 40 percig (lehet, hogy tovább kell sütni, a krumpli nagyságától is függ. Nekem nem sült át mindegyik!)Amikor elkészült, a karikák közép vékony sajt-szeleteket dugdosunk.A raguhoz 1 nagy fej hagymát apróra vágtam, megpároltam kacsazsíron 1 nagyobb, kockákra vágott
zöldpaprikával együtt. Hozzáadtam 1 kockázott csirkemellet, megsóztam, őrölt köménnyel szórtam meg, borsoztam, kevés Cayenne borsot is szórtam rá. Összepároltam. Ekkor került bele 1 doboz darabolt paradicsom konzerv, 1 kis doboz leszűrt vörös bab és kukorica. Belenyomtam 2 gerezd fokhagymát és lassú tűzön összefőztem az egészet.A krumpli tetejére kanalaztam az egészet:Bőven meghintettem reszelt sajttal az egészet és visszatoltam a sütőben, amíg ráolvadt a sajt. 5-6 perc.