Kacsatepertő és kacsazsír

  • 2019.11.09.
  • 8

Nem tudom miért, de nekem nem tartozik a könnyű feladatok közé a tepertő sütése! Talán egyszer sikerült idáig olyanra, amilyennek szeretem. Kacsából-libából pedig végképp kudarcot szoktam vallani. Soha nem lesz ropogós és jobb híján a kukában szokta végezni. Most viszont nagyon finom, igazi ropogós kacsatepertő lett a végeredmény Katának köszönhetően, akit szintén a Facebook-nak köszönhetek, ott szoktam látni, hogy milyen csodaságokat készít! :)Az aranyló kacsazsír pedig mindennek elvarázsolja az ízét, ha olaj helyett azt használjuk! :)A Lidl-ben vettem 1 kg-os csomag kacsahájat. Szerencsére nem nagyon találtam benne tok-okat, de azért alaposan át kell nézni és megtisztítani!Nagyobb kockákra vágtam, majd 1 dl vizet öntve alá kis lángon hagytam sülni. Nem kell hozzányúlni, amikor már sistere, akkor van kész.Leszűrtem a zsírt üvegekbe, a félkész tepertőt pedig sütőpapírral bélelt tepsire terítettem és 200 fokos, légkeverésre állított sütőben sütöttem ropogósra.Fenséges finom vacsora! :)