Rozmaringos-tejszínes sült tök

  • 2019.10.20.
  • 4

Nem szeretem a sütőtököt! Rólam ez alapvetően tudható. Azonban a férjem nagyon szereti, a fiam főként levesnek, a vegán lányom meg szerintem bármilyen formában.Ebben
csodás időben a tanyán voltunk, összegereblyéztem több erdőnyi falevelet és gyors ebédet kellett készítenem.Szóval, ez nagyon finom lett! :)Egy nem túl nagy, hosszúkás tököt meghámoztam, magjait kiszedtem és a húsát kb. félcenti vastagra vágtam. Tepsibe szórtam, enyhén megsóztam. 1 ek rózsaborsot összetörtem és azt is elosztottam a tetején. 3 ág rozmaring leveleit lecsipkedtem és apróra vágtam, majd ezt is a tökre szórtam. Reszelt eidami és parmezán keverékével megintettem (kb. összesen 10 dkg). Meglocsoltam kevés tökmagolajjal és felöntöttem 1/2 l tejszínnel. (Habtejszínt használok, nem főzőtejszínt!)Alufóliával lefedtem a tepsit és 30 percig így sütöttem, majd leszedtem a fóliát a tetejéről és visszadugtam még 5 percre.