Húsos káposzta rizzsel - cserépedényben sütve

  • 2019.10.05.
  • 8

Visszavonhatatlanul ősz van, ilyenkor jöhet a savanyú káposzta...Nem tudom már hol találtam ezt a receptet, de leírom, hogyc sináltam :)A cserépedényemet már tegnap beáztattam. Kockákra vágtam egy nagyobb darab füstölt szalonnát (kb. 20 dkg lett) és pörcösre kiolvasztottam. Hozzáadtam 2 nagy fej, apróra vágott vöröshagymát és kevés lecsót (vagy 1-1 paprikát és paradicsomot). Megsóztam és kicsit összefőztem. Pirospaprikával megszórtam. 60 dkg felkokázott lapoca jött most hozzá és Vegetával ízesítettem. Félpuhára főztem. 1 kg savanyú káposztát elterítettem a cseréptálba, ráraktam a félkész húst, megborsoztam. Felöntöttem vízzel kb. 3/4-ig és hideg sütőbe toltam. 180 fokra melegítettem a sütőt és benne hagytam a káposztát 1 órán keresztül. Amikor ez az idő letelt, rászórtam 15 dkg rizst. Visszatoltam a sütőbe még 40 percre.Tejföllel tálaltam.