Almás krémes

  • 2019.10.06.
  • 3

Lehet, alma mérgezésem lesz! :)))))Jó sok almát szedtem, de ez a fán egyáltalán nem látszik... Ez a finom almás krémes készült belőle, a többit lereszelem és lefagyasztom. de akkora mélyhűtőm meg nincs, hogy ami a fán van még, minde el tudjam tenni...1,5 kg almát meghámoztam és lereszeltem, majd 10 dkg porcukorral és fahéjjal megpároltam. Mi szeretjük a mazsolát, ezért kb. 10 dkg mazsolát is pároltam bele.2 tojást, 2 ek cukrot, 1 cs vaníliás cukrot kikvertem 2 ek liszttel és csomómentesre kevertem 3 dl tejjel, majd folytonosan kevergetve sűrű krémmé főztem. Folpackkal letakartam a tetejét és hagytam kihűlni. 15 dkg vajat habosra kevertem 10 dkg porcukorral és összekevertem a kihűlt vaníliás krémmel.A tésztához összegyúrtam 40 dkg lisztet 20 dkg vajjal, 15 dkg porcukorral, 1 cs vaníliás cukorra, 2 tojássárgájával, 1 cs sütőporral és 2 ek tejföllel. Folpackba csomagolva hűtőbe tettem, majd 3 lapot nyújtottam belőle és tepsi hátán, 170 fokos sütőben megsütöttem.Betöltöttem a lapokat, a legfelső lapot porcukorral megszórtam.