Hókirálynő

  • 2019.09.29.
  • 8

Ma egy rövid ideig megint együtt a család! Itt van a férjem fia Londonból (sajnos holnap már megy is el). Mindkét gyerekem jön ebédelni, szóval ünnepi ebéd lesz. És ehhez ünnepi az édesség is. Hókirálynőnek hívják a háta mögött :) Fenséges megjelenése miatt talán...Tészta 5 tojásfehérje, 5 ek cukor, 3 ek olaj, 4 ek finomliszt, 1/2 cs sütőporKrém: 5 tojássárgája, 150 g porcukor, 3 cs vaníliás cukor, 4 ek keményítő, 500 ml tej, 250 g vaj, 100 g étcsokoládéEzen kívül: 200 g háztartási keksz, 400 ml habtejszín, kókuszreszelékA tojásfehérjét keény habbá verjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk az olajat és a sütőporral elkevert lisztet, majd kikent, lisztezett tepsiben 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. A tésztát 2 ek tejjel meglocsoljuk/lekenjük.A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a keményítőt és 2 ek tejjel simára dolgozzuk. A maradék tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a tojásos keveréket és állandó keverés mellett besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről és kicsit hagyjuk hűlni. Belekockázzuk a puha vajat. Kettévesszük a krémet, felébe belereszeljük a csokoládét és eldolgozzuk.A tésztára először a csokoládés krémet simítjuk, kirakjuk tejben áztatott keksszel, majd rákenjük a sárga krémet. A tejszínből kemény habot verünk és a tetejére simítjuk. Meghintjük kókuszreszelékkel és egy éjszakára hűtőbe tesszük.